
Warsztaty kulinarne „Jemy smacznie i zdrowo”
W dniu 21 czerwca uczniowie klasy 7b pod opieką nauczyciela biologii, pani Ewy Ambrozik, zorganizowali warsztaty kulinarne, podczas których przygotowali różnorodne dania i przekąski z wykorzystaniem świeżych warzyw i owoców. Uczniowie pracowali w trzech grupach i tworzyli dania wg własnych pomysłów. W menu znalazły się m.in: koktajle owocowe, szaszłyki owocowe, szaszłyki warzywne, roladki z tortilli, kolorowe kanapki, tortille z serem lub z mięsem i warzywami, muffinki. Wszystkie dania pięknie się prezentowały i smakowały wyśmienicie. Uczniowie pracowali z dużym zaangażowaniem i starannością, a Szymon Gierach ujawnił swoje wyjątkowe zdolności kulinarne, serwując koleżankom i kolegom pyszne zapiekane tortille w wersji mięsnej lub wegańskiej. Zajęcia bardzo się uczniom podobały, a cudowne zapachy wydobywające się z pracowni biologicznej przyciągnęły wielu gości.